Klantervaring
Zon en Scherm

Klantervaring
Zon en Scherm

ICT selectietraject ERP – applicatie

B-ITprice.com verzorgde het ICT selectietraject van een ERP-applicatie voor deze organisatie die de afgelopen jaren een zeer snelle groei doormaakte. Binnen enkele jaren was de omzet significant toegenomen. De meeste processen werden tot dan toe voornamelijk handmatig uitgevoerd. Een bedrijfsbrede implementatie van een ERP (Enterprise Resource Planning) systeem was hard nodig om inzicht te krijgen in de positie van het bedrijf én om kosten te besparen door processen te automatiseren en te versnellen.

Samen met de klantorganisatie werden de ICT processen beschreven. Op basis van de eisen en wensen vanuit deze procesbeschrijving benaderden we mogelijke, passende leveranciers. B-ITprice.com vroeg hen om, waar mogelijk, procesoptimalisatie toe te passen. Niet alle processen werden dus klakkeloos geoptimaliseerd. In bepaalde gevallen bleek het namelijk efficiënter (en zelfs goedkoper) om processen handmatig te laten blijven uitvoeren.

Voor het ICT selectietraject benaderden we drie partijen. Eén partij viel na het eerste gesprek af omdat deze slechts een indicatie kon afgeven met een marge van +/- 50k. Dit vonden wij onaanvaardbaar voor de klant. De andere twee leveranciers boden wel een gedegen eerste offerte aan. Zij verzorgden een demonstratie waar de details van de eisen en wensen verder werden uitgediept.

Waardevolle demonstraties

De demonstraties bleken heel waardevol. Eén ICT leverancier bood namelijk een softwareoplossing aan die heel specifiek was voor de branche van de klant, terwijl we de andere ICT leverancier hadden geselecteerd vanwege de propositie van een standaardoplossing. Hierdoor kreeg de klant een zeer goed inzicht in de ‘voors en tegens’ van beide oplossingen.

Branche-specifieke of standaardoplossing

Financieel bleken de twee ICT oplossingen elkaar niet veel te ontlopen. Het ging daarom vooral om de keuze voor de branche-specifieke of de standaardoplossing. Uiteindelijk koos de klant voor de standaardoplossing. Deze bood voldoende mogelijkheden en bleek makkelijker te integreren met de systemen van externe partijen.

Heeft u nog vragen over dit ICT selectie traject?

Vraag nu ICT advies aan

De 3 pakketten van B-ITprice.com

B-ITPRICE.COM BASIS

Ontvang nu gratis de beste ICT offertes van relevante ICT leveranciers. Kies zelf de ICT leverancier die bij jouw onderneming past.

B-ITPRICE.COM PLUS

Definieer samen met onze ICT-consultant je ICT aanvraag en laat je adviseren in de beste keuze naar aanleiding van de ontvangen offertes van ICT leveranciers.

B-ITPRICE.COM EXPERT

Selectie- en investeringstrajecten en complexe ICT projecten laat je over aan de ICT expert van B-ITprice.com. Bespaar hierdoor tijd en geld.

Vraag nu GRATIS vrijblijvende ICT offertes aan
Vraag nu persoonlijk ICT advies aan
Vraag nu een offerte aan voor persoonlijk ICT consultancy

ICT – Consultancy door Gijsbert

Ervaringen van klanten

Merosch

De complexe zoektocht naar een nieuwe ICT-leverancier, die de taal van de klant sprak, voor de lokale hardware-infrastructuur. B-ITprice.com heeft deze uit handen genomen en in nauw overleg met de organisatie een passende ICT-leverancier gevonden.

Zuid-Hollands Landschap

Selectie van een nieuwe cloud-provider, waarbij B-ITprice.com de organisatie volledig ondersteund heeft tot en met het migratiemoment. Aanvullend op het ICT – selectietraject verzorgden we de projectcoördinatie tijdens het daadwerkelijke migratietraject.

Erfgoedhuis Zuid-Holland

Over de implementatie van een Customer Relation Management (CRM)-pakket. B-ITprice.com heeft het selectieproces verzorgd, waarbij de klant de beslissing kon nemen voor de passende ICT – leverancier van een CRM-pakket.

Meer klantervaringen…

B-ITprice.com

B-ITprice.com | Ondernemerszaken

Werkwijze B-ITprice.com eenvoudig uitgelegd

Wat kan B-ITprice.com precies voor jouw bedrijf betekenen? We leggen het in duidelijke taal uit.

ICT – consultancy door
B-ITprice.com

Wat kun je precies verwachten bij de ICT-consultancy van B-ITprice.com?

KENNISBANK ICT

Impressie werkwijze
B-ITprice.com

vraag vrijblijvend informatie aan